Van Koesveld Barneveld

Menu
Het voordeel van schadesturing, gratis leenauto, goedkopere premie, lager eigen risico


Schadegarant, zoek uw reparateur

Autoschade, wat is slim?
Schadesturing of te dure reparatie bij de eigen garage.

Een garagebedrijf is gespecialiseerd in onderhoud van auto's. Vaak niet echt in schadeherstel. Dit doen ze er soms bij of sturen de auto door. Hier ontvangt  de garage dan een vergoeding voor, wat kostenverhogend werkt.  Daardoor is de premie van verzekering met een vrije keuze met schadeherstel ook duurder. Tel daarbij op dat een erkend schadeherstel bedrijf sneller en goedkoper voor u werkt, een gratis leenauto ter beschikking stelt, u een lager eigen risico heeft, dan is de keuze snel gemaakt.

Let op bij reparatie bij eigen garage
Heeft u schadesturing op uw polis en laat u de auto toch bij een niet erkend bedrijf repareren, dan heeft u vaak een extra eigen risico van minimaal 500.

Kleine schade voor eigen rekening kan besparen.
Bij een kleine schade kan een schadegestuurde reparatie het verschil maken de schade voor eigen rekening te nemen zodat men niet terug valt in no-claim. 1 schade valt u van 80% no-claim vaak 5 treden terug. Bij elkaar is dat zomaar 50% van uw verzekeringspremie.

Geen total loss door schadesturing
In dit voorbeeld is er een auto gekocht voor 14.000. Na twee jaar is de auto nog 10.000 waard. U word van achteren aangereden. Doordat de reparatie 8.000 bedraagt wordt de auto gedwongen total loss verklaard. U krijgt uitgekeerd volgens de polisvoorwaarden. Hiervoor kunt u geen andere auto kopen. Met schadesturing zou deze reparatie voor 75% van 8.000 = 6.000 geprepareerd kunnen worden. Voordeel van schadesturing is dan dat u geen andere weer duurdere auto hoeft aan te kopen.

 

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl - Twitter - Linkedin - Blog